Unitat Làser

EL NOSTRE LÀSER

El S30 PODYLAS és un làser en estat sòlit d´alta potència de 1064 nm de 40 W de potència, amb tecnologia de llarga duració.

Gràcies a la seva avançada tecnologia, el S30 PODYLAS provoca un efecte tèrmic controlat que elimina les infeccions micòtiques de les ungles de manera eficaç. La energia dels polsos de llum làser penetra a través de la ungla, augmentant ràpidament la temperatura dels microorganismes i arrivant ​als fongs més profunds, sense malmetre els teixits del voltant. El tractament és segur, ràpid, es poden tractar uns peus complerts en uns 35 minuts. Al ser un tractament d´alta potència pot resultar desagradable, en aquest cas tenim la opció d´adaptar els paràmetres, dins el ventall de paràmetres terapèutics, per adaptar-nos a les necesitats de cada pacient.

Indicacions

  1. Micosis ungueals (onicomicosis)
  2. Verrugues
  3. Helomes inveterats, neurovasculars, helomes simples, helomes interdigitals, en fons de sac…
  4. Teràpia analgèsica i antiinflamatòria: metatarsàlgies, fascitis, tendinitis, capsulitis…dolor reumàtic, artròsic…
  5. Reducció de callo òssi en fractures (sessions diàries), millora de la osteoporòsi, augment del rang de mobilitat articular en articulacions amb el rang de mobilitat reduit.
  6. Regeneració de teixits en úlceres.

1

Onicomicosis:

La onicomicosi és una infecció causada per fongs que afecten amb facilitat pell i anexos, degut a les seves enzimes queratolítiques. Aquests fongos tenen una alta capacitat reproductora. Poden afectar a qualsevol part de la ungla, ja sigui la làmina ungueal, llit o fins i tot la matriu ungueal. La infecció ungueal pot ser produïda per dermatofits, llevats del gènere Càndida sobre tot i fongs filamentosos no dermatofits. La prevalència a la nostra zona està al voltant del 3%, augmenta amb la edat i varia en funció de l´ àrea geogràfica, de les diferències climatològiques,així com de les condicions professionals i socioeconòmiques. Per aquesta raó podem trobar prevalències molt diferents que varien entre el 2,6% fins el 40%.

És una infecció molt poc freqüent en nens i adolescents i molt més freqüent en persones grans. Hi ha descrites prevalències del 48% en poblacions a partir de 70 anys. La onicomicosi és de predomini a les ungles dels peus, oscilant al voltant del 70% en relació a les de les mans, èssent molt més freqüent a les ungles del 1º dit fins arrivar al 95%.

La principal causa predisponent són els traumatismes, tot i que també són predisponents factors com la inmunosupressió, diabetes, alteracions vasculars, existeix també una predisposició genètica familiar a adquirir aquest tipus d´infeccions. Èssent el principal fong causal el Trichophitum Rubrum.

Són factors de risc la humitat, la suor i tenir fongs a altres parts del peu, entre els dits o a la pell de la planta del meu «peu d´atleta». Aquests factors s´han de tractar, en cas contrari cap tratctament aplicat a les ungles funcionarà.

La onicomicosi és una infecció causada per fongs que afecten amb facilitat pell i anexos, degut a les seves enzimes queratolítiques. Aquests fongos tenen una alta capacitat reproductora. Poden afectar a qualsevol part de la ungla, ja sigui la làmina ungueal, llit o fins i tot la matriu ungueal. La infecció ungueal pot ser produïda per dermatofits, llevats del gènere Càndida sobre tot i fongs filamentosos no dermatofits. La prevalència a la nostra zona està al voltant del 3%, augmenta amb la edat i varia en funció de l´ àrea geogràfica, de les diferències climatològiques,així com de les condicions professionals i socioeconòmiques. Per aquesta raó podem trobar prevalències molt diferents que varien entre el 2,6% fins el 40%.

Tractaments anteriors al làser:

Anteriors al làser es tractaven, i es continuen tractant, els fongs amb antimicòtics tòpics o orals. Ambdós tipus de tractaments tenen inconvenients que ens ha fet invertir en aquesta nova tecnologia: el làser.

– Els inconvenients dels tractaments tòpics son la dificultad que té el pacient de seguir, de manera constant, el tractament durant un mínim de 6 mesos, el pacient veu com a un inconvenient la durada d´aquests tractaments i el fet d´haver-los de realitzar ells a casa seva. és per aquesta raó que els tractaments tòpics tenen una baixa resolució de la infecció i s´eternitzen els tractaments.

– Els inconvenients dels tractaments orals són, bàsicament, la seva gran toxicitat hepàtica, la qual cosa fa que molts pacients no hi puguin accedir, com son els pacients diabètics, polimedicats, transplantats, o amb algún dany hepàtic. Igualment, la realització de tratament oral no és garantia d´èxit ja que hi ha descrits casos de resistència a aquests antifúngics.

Avantatges del tractament làser

Com Funciona

Es realitzen 4 sessions cada 15 dies tot i que una sessió setmanal també dóna els mateixos resultats.
La llum làser es passa per la superficie ungueal realitzan traçades verticals i hortizontals sobre la mateixa, repetint aquesta maniobra varies vegades amb la finalitat que tota la ungla rebia la energia necessària per eliminar el fong. També es fan passades als rodets laterals i distal i sobre la matriu ungueal.
En cada sessió es llimen les ungles a tractar i es realitza tractament profilàctic sobre les ungles no afectades.

Es dona l´alta al pacient despres de fer seguiment, observant i controlant el creixement ingueal, fins que la ungla ha recuperat l´aspecte normal, de vegades cal esperar uns mesos ja que cal teir paciència i deixar que la ungla vagi creixent.

Controls post tractament.

Se li demana al pacient que vingui a la consulta cada dos mesos aproximadament per anar controlant el creixement de la ungla, tallarla i llimarla per poder fer el control fotogràfic i així poder valorar si creix correctament i sense signes micòtics. Aquestes visites són necesàries per controlar si hi ha reinfecció de la ungla o si no s´està aconseguint la curació esperada, cal recordar que aquest tractament té una taxa de curació del 85%, i que tot i que és molt alta, cal mantenir les mesures higièniques i de prevenció fins l´alta definitiva.
L´alta es donarà quan la ungla tingui un aspecte normal o tinguem un cultiu negatiu. Per tant el tractament no consisteix en aplicar el làser sino que s´allarga fins que la unlga hagi crescut i rebrem l´alta.

Mesures de control i proxilaxi:

La realització de tractament amb làser no és garantia de no tornar a infectar-no mai més de fongs, tot al contrari. El tractament làser és el tratament, fins ara, més efectiu que hi ha, però de la mateixa manera que quan ens operem o ens mediquem per curar-nos
d´un constipat no ens garanteix que no tornem a constipar-nos mai més, amb el làser passa igual.
Es per aquesta raó que recomanem de manera molt seriosa que el pacient segueixi mantenint totes les mesures de higiene, prevenció i profilaxis per evitar tornar a infectar-se en cas de posar-se, de nou, en contacte amb un fong.
Per aquesta raó entreguem, per escrit, tot un seguir de mesures d´aquesta mena al pacient.

2

Verrugues

Actualment existeixen numbrosos tractaments amb la finalitat d´eliminar aquestes lesions, però molt d´ells son molt dolorosos i requereixen realitzar moltes visites per poder eliminar-los.

La tecnologia làser S30 PODYLAS ens ofereix la oportunitat de realitzar tractaments molt menys dolorosos, reduir significactivament el número de sessions i sense dolor durant el tractament i post tractament, convertint-se, així, en una de les millors opcions en el tractament de verrugues.
Es pot tractar tant nens petits com persones grans, no té efectes secundaris.
En aquest cas s´aprofica la capacitat de vaporització del làser per eliminar les verrugues.

3

IPK (Helomes inveterats), helomes neurovasculars

Els helomes inveterats i IPK són helomes que apareixen en zones de pressió del peu, de llarga evolució, que ha provocat una inveteració del heloma cap a l´interior provocant una fibrosi en aquesta zona. Són lesions molt doloroses que milloren molt poc despres de la enucleació i que tornen a fer molt mal en pocs dies.
En el cas dels helomes existeix un component biomecànic, és a dir, la seva aparició és deguda a un excés de pressió en aquesta zona normalment per un mal recolzament del peu.
Es per aquesta raó que és del tot necesari realitzar un tractament ortopodològic a part del tractament amb làser per tal de descomprimir de pressió la zona a tractar, però en aquestst tipus d´helomes amb unes plantilles no n- hi ha prou i, fins ara era necesaria una petita intervenció.
Amb el làser S30 PODYLAS hem aconseguir eliminar aquests helomes tant dolorosos sense relaitzar cap tipus de cirurgia en un número molt important de pacients, amb els avantatges que suposa no haver d´intervenir.
El tractament no es doloros o poc doloros i el pacient no té dolor posterior a la realització del tractament.
Son necesàries entre 1 i 4 sessions, normalment, per eliminar-los.
El làser actua eliminant la fibrosi de base que es produceix en aquests helomes tant dolorosos.

– Els helomes neurovasculars són aquells que han absorvit dins la capa de queratina terminacions nervioses i vasculars, és per aquesta raó que son extremadament dolorosos i resulta dificil enuclear-los sense provocar dolor intens al pacient i sagnen amb facilitat.
L´aplicació del àser en aquestes lesions permet eliminar-les de manera còmoda i sense dolor.
Les plantilles aconsegueixen que aquestes lesions no tornin a aparèixer ja que eliminen la sobrecàrrega de la estructura.

4

Teràpia analgèsica i antiinflamatòria

Es molt interessant poder oferir a les nostres consultes la possibilitat de reduir el dolor de metatarsàlgies, fascitis, tendinitis, capsulitis,dolor reumàtic, artròsic, entre altres, a part dels tractaments dels que ja dispossem.
Per obtenir resultats és necesari realitzar diverses sessions que es valorarà, sempre, de manera personalitzada.

5

Reducció de callo òssi

Es redueix significativament el dolor i el temps de recuperació de la fractura una vegada reduïda així com per tractament postquirúrgic en cirurgia podològica.

Tanmateix també podem millorar la densitat dels òssos del peu i tormell en aquells casos on hi hagi una osteoporosi significativa, ja que el làser pot estimular la formació de osteoblastes, que són les cèl.lules formadores d´òs.

6

Regeneració de teixits en úlceres

 

Amb l´aplicació de làser de baixa intensitat aconseguim regenerar teixits d´una manera molt eficaç i ràpida.
Les úlceres digitals es poden tancar en poques sessións de làser, reduint la posibilitat d´infecció.
També és de gran ajuda en úlceres de pacients diabètics